top of page
  • Writer's picturePC Edu

Τεχνητή Νοημοσύνη | Αποτελεί ψηφιακό αντίγραφο του ανθρώπινου νου;

Φωτογραφία που δημιουργήθηκε με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο vivago.ai

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, αποτελεί τον τομέα εκείνο της Πληροφορικής, ο οποίος ασχολείται με την σχεδίαση και ανάπτυξη, διαφόρων ψηφιακών συστημάτων, τα οποία είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να μιμούνται αρκετά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς.


Είναι διεπιστημονική καθώς συνδυάζει την επιστήμη της Πληροφορικής, με την Ψυχολογία, την Νευρολογία, την Φιλοσοφία, την Γλωσσολογία, ακόμα και την επιστήμη των μηχανικών, για να δημιουργήσει, τέτοια συστήματα, τα οποία έχουν ως στόχο την σύνθεση μίας ευφυούς συμπεριφοράς, η οποία θα αποτελείται από στοιχεία μάθησης και προσαρμογής στο περιβάλλον.


Οι χρήσεις της είναι άπειρες, παρόλα αυτά, στο παρόν άρθρο, θα ασχοληθούμε μόνο με τον ορισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ με της χρήσεις της θα ασχοληθούμε και θα τις αναλύσουμε στα επόμενα άρθρα μας.


Ουσιαστικά η Τεχνητή Νοημοσύνη, αποτελεί μία μηχανή, η οποία είναι ικανή να αναπαράγει στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, πιο συγκεκριμένα, τις γνωστικές λειτουργίες όπως είναι η μάθηση, και η δημιουργικότητα, του ανθρώπου.


Ο στόχος της είναι να επιλύει διάφορα προβλήματα, συλλέγοντας δεδομένα, μέσω διαφόρων αισθητήρων ή καμερών, αλλά καθώς επίσης και έτοιμα δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί με σκοπό να αξιοποιηθούν για την επίλυση διάφορων προβλημάτων.


Υπάρχουν τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, που έχουν εμφανιστεί εδώ και 50 χρόνια, ενώ η ταχύτητα της ανάπτυξής της οφείλεται στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι επέτρεψαν την ταχύτερη και πιο γρήγορη ανάπτυξή της.


Στις τεχνολογίες αυτές της Τεχνητής Νοημοσύνης, στις οποίες αναφερθήκαμε λίγο πιο πάνω, θα αναφερθούμε περαιταίρω σε απόμενα άρθρα μας.


Για το άρθρο αυτό αντλήθηκαν πληροφορίες από το saferinternet4kids.gr




Comments


Post: Blog2 Post
contact-us-4193637_960_720.jpg
Contact Us
  • facebook-icon
  • twitter-icon
  • youtube-icon
  • email-icon

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας! Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page